Tomaten-knolseldersoep

Tomaten-knolseldersoep

Soep staat dagelijks op het menu. Dat is comfy food voor mij. Het moet al snikheet weer zijn om geen soep te verorberen. En dan nog er is niks mis met een verfrissende gazpacho! Tomatensoep in de winter daar hoort een beetje knolselder bij. Dit recept kwam toevallig tot stand. Had zin in tomatensoep en zag nog een restje knolselder liggen in de koelkast. Te weinig om er nog veel mee aan te vangen, dan maar mee de soeppot in. Het resultaat was verrassend lekker! De knolselder zorgt voor een extra toets. Het wordt meer een velouté zonder toevoeging van room. Dus gezonder! Ik heb er ook bewust voor gekozen om de groenten niet aan te stoven in boter of olie.

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 400g wortelen
  • 200g knolselder
  • 1 prei
  • 50g selder , de blaadjes mogen er nog aanzitten.
  • 2l kippenbouillon of groentebouillon
  • 140g geconcentreerde tomatenpuree
  • Facultatief 1 mergpijpje

Bereiding:

Hak alle groenten in stukken en doe ze in een kookpot. Voeg de bouillon en eventueel het mergpijpje toe. Laat 25 minuten koken, verwijder het mergpijpje en mix de soep.

Meer overheerlijke recepten