Marokkaanse pompoensoep

Marokkaanse pompoensoep

Weer pompoensoep!!! Ja, ik kan er niet genoeg van krijgen. De Marokkaanse kruiden geven aan deze pompoensoep een extraatje. Allesbehalve saai. Pittig door de gember en de harissa en tegelijk verzachtend door de room. Het rozenwater en de ras el hanout brengen Marokko dichterbij. De room, zwarte sesamzaadjes en de verse koriander geef ik er apart bij. Iedereen kan dan naar eigen smaak zelf kiezen wat hij of zij lekker vindt.

 • 4 personen

Ingrediënten

 • O,6 kg Hokkaido of Butternut pompoen, niet geschild en in stukken gesneden.
 • 2 uien grof gehakt
 • 1 teentje look gehakt
 • 175g wortelen grof gesneden
 • 1l bouillon (kip of groenten)
 • 6g gember in fijne stukken
 • 2 theelepels rozenwater
 • 1 afgestreken theelepel ras el hanout
 • 100ml room of kokosmelk
 • Harissa naar smaak
 • Zwarte sesamzaadjes en wat koriander voor de afwerking

Bereiding:

De groenten in wat olijfolie aanstoven, vervolgens bouillon, geraspte gember en ras el hanout toevoegen. Kook de soep 20 à 30 minuten. Mix alles tot een gladde soep. Eventueel nog wat kruiden met peper en zout, harissa en rozenwater. Dien op met de room, zwarte sesamzaadjes en koriander.

Tip: Voeg nog wat bouillon toe indien de soep te dik is.

Meer overheerlijke recepten