Linzen-wortelstoofpotje

Linzen-wortelstoofpotje

Dit vegetarisch stoofpotje eet ik graag met couscous of bulghur en gestoofde babyspinazie. Maar het is ook de perfecte basis om als plant-based vervanger van gehaktsaus te gebruiken in vegetarische gerechten. Zoals een vegetarische “Hachis Parmentier”.

  • 4 pers bijgerecht

Ingrediënten

  • 300g gekookte groene linzen (ik heb ze graag al dente)
  • 300g wortelen gestoomd of gekookt
  • 1 blik van 400g tomaten in stukjes gesneden
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje look fijngehakt
  • 1 chilipeper fijngesneden
  • peper en zout, paprikapoeder en komijn
  • koriander (voor de afwerking)

Bereiding:

Fruit ui, look en chilipeper in olijfolie. Voeg de tomatenstukjes toe en laat enkele minuten verder sudderen. Meng de gekookte linzen en de wortelen eronder. Kruid met peper, zout, paprikapoeder en komijn. Werk af met koriander.

Meer overheerlijke recepten