Halloumi en courgette fritters

Halloumi en courgette fritters

Als we in Londen zijn, springen we steeds een keer binnen bij ‘Mildreds’. Een leuk vegetarisch restaurant dichtbij Carnaby Street. Ondertussen zijn er al een drietal in de stad. Steeds druk en niet te reserveren, dus op tijd zijn is de boodschap. Maar zeker de moeite waard.

 • 16 stuks

Ingrediënten

 • 240g halloumi kaas grof geraspt
 • 2 courgettes grof geraspt
 • ½ rode ui fijngesneden
 • 1 grote chilipeper ontdaan van de zaadjes en fijngesneden
 • 1/2 bussel munt fijngesnipperd
 • 1 à 2 teentjes look fijngesneden
 • Zeste van 1 citroen
 • 3 eieren losgeklopt
 • 100g-150g vers wit broodkruim al dan niet van glutenvrij brood of paneermeel voor de vlugge versie
 • Peper en zout
 • 2 eetlepels bloem of glutenvrije bloem

Bereiding:

Meng de halloumi, rode ui, look, chilipeper, munt en de zeste van citroen in een kom. Leg de geraspte courgettes in een propere keukenhanddoek en wring uit om het overtollige vocht te verwijderen. Voeg de courgettes samen met de eieren en het broodkruim bij de kaas. Kruid eventueel met peper en zout. Plaats afgedekt minstens 10 minuten in de koelkast.

Maak 16 balletjes ter grootte van een ei. Mochten ze te veel aan de handen kleven, voeg dan wat meer broodkruim toe. Wentel de fritters in wat bloem en klop de overtollige bloem er af. Bak de fritters in een pan goudbruin (in arachide- of zonnebloemolie).

Serveer met Harissa en partjes citroen

Tip:

Lekker met mijn salade van komkommerlinten.

Dit recept komt uit Mildreds, the cookbook.

Meer overheerlijke recepten