Stoofpotje van wintergroenten en kikkererwten

Stoofpotje van wintergroenten en kikkererwten

Met het stoofpotje van wintergroenten kan je alle kanten uit en eindeloos variëren. Je hoeft je dus zeker niet vast te pinnen op het recept. Enkel de hoeveelheid van de groenten moeten min of meer in verhouding blijven. Zoete aardappelen, pompoen, spinazie, bloemkool, … het kan allemaal. Ideaal om de restjes die in de koelkast zijn blijven liggen hierin te verwerken. Ik serveer er altijd couscous bij met gele rozijnen of stukjes gedroogde abrikozen.

 • 4 personen

Ingrediënten

 • 1 grote ui
 • 1 teentje look fijngesneden
 • 3 wortelen
 • 3 pastinaken
 • 2 boterrapen
 • 4 schorseneren
 • 4 stengels bleekselder
 • 4 aardappelen
 • 300ml groentenbouillon
 • 1 blik (400g) tomaten in stukjes
 • 1 blik (uitgelekt 240g) kikkererwten
 • 2 à 3cm gember geraspt
 • 1 cm kurkuma geraspt of kurkumapoeder naar smaak
 • theelepel komijnpoeder
 • peper en zout
 • verse koriander of peterselie

Bereiding:

Snij de geschilde groenten in grove stukken. Verhit een beetje olijfolie in een grote braadpan. Stoof de ui, de selder, de wortelen, de pastinaken, de raapjes, de aardappelen en de schorseneren een 5-tal minuten. Voeg de look, de gember, de kurkuma en de komijn toe en giet de bouillon erbij. Leg een deksel op de pan en laat dit 15 minuten sudderen. Doe er nu de stukjes tomaten en de kikkererwten bij en laat alles nog eens goed doorkoken. Op smaak brengen met peper en zout. Werk af met gehakte koriander.

Tip:

Liever iets pikanter, voeg er dan op het einde wat pili-pili aan toe of harissa.

Meer overheerlijke recepten