Italiaanse vegan gehaktballetjes met venkelzaadjes
Voor deze vegan versie van de ‘polpette al semi di finocchio’ gebruiken we het 100% plantaardig Greenway gehakt op basis van erwteneiwit en volledig allergeenvrij. Verkrijgbaar bij Delhaize. Hiermee kan je zelfs de echte vleeseters overtuigen.
- 2 personen
Ingrediënten
Gehaktballetjes:
- 200g Greenway gehakt
- 2 volle theelepels venkelzaadjes
- 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
- 1 eetlepel panko
- 20g Alpro sojaroom
- zout en flink wat peper
Saus:
- 1 ui, fijngesneden
- 450g passata (ik gebruik passata rustica van Cirio)
- 1 theelepel paprikapoeder
- snuifje cayennepeper
- zout,peper
Afwerken:
- peterselie
Bereiding:
Gehaktballetjes
Rooster de venkelzaadjes in een pan, laat afkoelen en plet ze een beetje. Voeg de venkelzaadjes samen met de rode ui, panko en room bij het Greenway gehakt. Kruid met peper, zout, cayennepeper en paprikapoeder. Meng en maak er balletjes van.
Saus
Verhit een beetje olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Doe de passata erbij en sudder 5 minuten. Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper. Voeg de balletjes toe en laat ze 5 minuten pruttelen. Werk af met gehakte peterselie.
Tip:
Lekker met ovengeroosterde aardappelen en gestoomde venkel