Italiaanse vegan gehaktballetjes met venkelzaadjes

Italiaanse vegan gehaktballetjes met venkelzaadjes

Voor deze vegan versie van de ‘polpette al semi di finocchio’ gebruiken we het 100% plantaardig Greenway gehakt op basis van erwteneiwit en volledig allergeenvrij. Verkrijgbaar bij Delhaize. Hiermee kan je zelfs de echte vleeseters overtuigen.

 • 2 personen

Ingrediënten

Gehaktballetjes:

 • 200g Greenway gehakt
 • 2 volle theelepels venkelzaadjes
 • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
 • 1 eetlepel panko
 • 20g Alpro sojaroom
 • zout en flink wat peper

Saus:

 • 1 ui, fijngesneden
 • 450g passata (ik gebruik passata rustica van Cirio)
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • snuifje cayennepeper
 • zout,peper

Afwerken:

 • peterselie

Bereiding:

Gehaktballetjes

Rooster de venkelzaadjes in een pan, laat afkoelen en plet ze een beetje. Voeg de venkelzaadjes samen met de rode ui, panko en room bij het Greenway gehakt. Kruid met peper, zout, cayennepeper en paprikapoeder. Meng en maak er balletjes van.

Saus

Verhit een beetje olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Doe de passata erbij en sudder 5 minuten. Breng op smaak met zout, peper en cayennepeper. Voeg de balletjes toe en laat ze 5 minuten pruttelen. Werk af met gehakte peterselie.

Tip:

Lekker met ovengeroosterde aardappelen en gestoomde venkel

Meer overheerlijke recepten