Veggie wok met ramen

Veggie wok met ramen

Als je een etentje hebt met vrienden vegetariërs en niet-vegetariërs hoor ik vaak de opmerking van wat nu gekookt! Deze veggie wok is een heel lekker eenvoudig gerecht. En gemakkelijk te combineren met bijvoorbeeld gebakken eend met wat hoisin saus erbij voor wie toch graag een stukje vlees eet. Het gerecht kruid ik af met cacao pepper szechuan orange (te verkrijgen in de speciale horecawinkels of online). Dit is een specerijenmengsel van cacao, szechuan peper, gedroogde sinaasappelstukjes, steranijs en koriander. Door de aanwezigheid van cacao wordt dit meestal gebruikt in de patisserie, maar is verrassend lekker bij vleesgerechten. Je kan natuurlijk ook gewone peper of enkel szechuan peper gebruiken. Maar ik vind het zeker een meerwaarde!

 • 3 personen

Ingrediënten

 • 3x 90g ramen noedels koken volgens de instructies op de verpakking

Groenten:

 • 4 lente uitjes (wit gedeelte in fijne ringen)
 • 1 teentje look fijngehakt
 • 3 wortelen in reepjes
 • 1 grote rode paprika in reepjes
 • 1 courgette in reepjes
 • 1 doos oesterzwammen grof gesneden
 • 300g sojascheuten
 • 1 rode chilipeper fijngehakt (ook lekker met wat verse gember geraspt)

Saus:

 • 1 eetlepel sesamolie
 • 2 eetlepels sake of sherry of shaoxing wine
 • 3 eetlepels sojasaus
 • 3 eetepels ketjap manis
 • Enkele draaien van de cacao pepper szechuan orange molen (Verstegen) of gewone peper

Afwerking:

 • limoen, koriander, zwarte sesamzaadjes en het groen gedeelte van de lente uitjes

Bereiding:

Giet wat arachideolie in de wok en voeg wortelen en rode paprika toe. Voeg na een 5-tal minuten de courgette, het wit gedeelte van de lente ui, look en chilipeper toe. Daarna de oesterzwammen en tot slot de sojascheuten. Enkele minuten roerbakken. Voeg er de sake, sesamolie, sojasaus, ketjap manis, cacao pepper szechuan orange bij, als ook de gekookte ramen.

Afwerken met koriander, lente uitjes (groen gedeelte) en bestrooi met zwarte sesamzaadjes. Geef er limoenpartjes bij.

Meer overheerlijke recepten