Gevulde sweet dumpling pompoen met chili sin carne

Gevulde sweet dumpling pompoen met chili sin carne

Chili sin carne met of zonder sweet dumpling pompoenen, maar wel met Greenway fijngehakt. Een plantaardig alternatief voor rul gehakt op basis van erwtenproteïnen. Kant en klaar, onnodig te ontdooien of vooraf aan te bakken.

 • 6 pers.

Ingrediënten

 • 6 kleine sweet dumpling pompoenen
 • 300g vegan fijngehakt van Greenway (diepvries bij Delhaize)
 • 1 blik kidneybonen (van 400g bruto)
 • 1 blik zwarte bonen
 • 2 grote rode paprika’s, zaadjes verwijderd en in stukken gesneden
 • 1 grote ui, fijngesneden
 • 2 teentjes look, fijngesneden
 • 1 à 2 rode chilipepers, fijngesneden
 • 4 stengels bleekselder, ontdraden en in stukken snijden
 • 1/2 klein blikje maïs
 • 1 fles tomatenpassata van 680g
 • 1 blik tomatenstukjes van 400g
 • 1/2 theelepel kaneel
 • 2 theelepels komijnpoeder
 • 2 theelepels pimenton de la vera of gewone gerookte paprikapoeder
 • peper en zout

Bereiding:

Verwarm de oven op 180°C. Snijd de bovenkant van de pompoen (het dekseltje) af. Verwijder alle pitten en draden. Wrijf met wat olijfolie de binnenkant van de pompoenen en de deksels in. Zet een 20-tal minuten in de oven tot de pompoenen zacht zijn.

Maak ondertussen de chili. Verhit wat olijfolie in een pot en stoof de ui, look en chilipeper aan. Voeg rode paprika en selder toe en stoof enkele minuten verder. Doe de passata, tomatenstukjes erbij en kruid met kaneel, komijn en gerookte paprika. Laat 20 minuten sudderen of tot de saus wat is ingedikt. Voeg de uitgelekte bonen en maïskorrels bij de saus en laat nog 10 minuten op een zacht vuur doorwarmen. Voeg het vegetarisch fijngehakt toe en warm het geheel nogmaals goed door. Breng op smaak met peper en zout. Vul de warme pompoenen met de chili sin carne en dien op. Serveer met zure room of yoghurt, koriander en eventueel fijngesneden rode uiringen.

Tip:

De chili sin carne is ook heerlijk zonder de pompoenen. Serveer dan met rijst, zure room of yoghurt, stukjes avocado, koriander en eventueel fijngesneden rode uiringen. Ook de taco’s of nacho’s mogen niet ontbreken.

Meer overheerlijke recepten