Rozemarijn-knoflookolie

Rozemarijn-knoflookolie

Nu ik met de blog gestart ben wil iedereen graag zijn steentje bijdragen. Bram verzorgt de website en Luc (mijn man) vond het nu een uitgelezen moment om zich op de digitale fotografie te storten. Meestal ben ik de huisfotograaf, want als Luc foto’s neemt sta je er meestal half of zelfs niet op. Om nog maar te zwijgen over de vingers voor de lens. En plots komt hij met deze prachtige foto van mijn rozemarijn-knoflookolie! Beroepsfotografen zullen het misschien wel met de grond gelijkmaken, ik vind het een topper!

De rozemarijn-knoflookolie heb ik altijd in de kast staan. Lekker met ovengeroosterde aardappelen of groenten, in de hummus, …

Wat look en verse rozemarijn uit de tuin, goeie olijfolie en klaar is kees.

Lees meer

Granola met dadelpasta

Granola met dadelpasta

Deze granola wordt enkel gezoet door de natuurlijke suikers van dadels. Gebruik geen gekonfijte dadels! Ik gebruik de natuurlijke dadels die nog aan hun tak hangen, maar Medjoul dadels kunnen ook. Ze zijn wel duurder en de granola smaakt hetzelfde. Superlekker als ontbijt met wat platte kaas of yoghurt en stukjes fruit, maar kan ook perfect als vieruurtje . Geef gerust enkele stukjes mee in de brooddoos naar school.

Lees meer

Donkere chocopasta

Donkere chocopasta

Chocopasta wordt bij ons nooit gekocht, maar in onze keukenkast staat wel altijd een lekkere homemade choco te lonken. Inmiddels heb ik 3 varianten: de donkere, eentje met hazelnoten en nu vrij recent een nieuwe versie voor de liefhebber van bittere chocolade! De donkere versie is the all time favourite van manlief.
Niet moeilijk en in een handomdraai gemaakt.

Lees meer

Suikerbrood

Suikerbrood

Eindelijk is het zo ver! Wat oorspronkelijk als grap bedoeld was, wordt nu werkelijkheid. Mede door een enthousiaste zoon die voorstelde om een gepersonaliseerde blog voor mij te maken. Een dikke merci Bram voor je inzet en het werk om deze foodblog te realiseren. Als bedanking post ik één van jouw lievelingsbroodjes: “suikerbrood of craquelin”. Tevens ook mijn eerste recept die ik als 15-jarige neerschreef in mijn schriftje. Dit is niet meer het originele recept, maar de versie uit het Belgisch bakboek van Stefan Elias en Jacques Bloch.

Laat je verder inspireren door tal van authentieke streekgerechten uit het Belgisch bakboek.

Lees meer