Ik heb geprobeerd om alle gouden tips eens op te lijsten zodat ook jullie schitterende macarons bij de koffie kunnen serveren.
Macarons kunnen we op 2 manieren bereiden: Met Italiaanse meringue of met Franse meringue.
Italiaanse meringue geniet mijn voorkeur.
Vergt iets meer bereidingstijd, maar lukt meestal beter.
Bij Franse meringue (voor de Parijse macarons) wordt de suiker koud met het opgeklopte
eiwit gemengd.
Eenvoudiger, maar de kans op barsten is veel groter.
Dit fantastisch brood is niet alleen lekker van smaak, maar oogt ook zo mooi door zijn warm gele kleur. Onze favoriet: geroosterd en getopt met ricotta en huisgemaakte vijgenconfituur.
Ben je fan van de vegetarisch keuken en hou je van gerechten uit het Midden-Oosten dan heb ik voor jullie het perfecte kookboek gevonden. ‘Vegarabia’ van Greg en Lucy Malouf.
Dit boek laat je zien dat je met groenten, gecombineerd met de rijkdom van kruiden en specerijen uit het Midden-Oosten, zoveel meer kan doen. Op een paar uitzonderingen na zijn het eenvoudige recepten.
Ik heb gekozen voor de pompoenkibbeh gevuld met spinazie en feta. Iets bewerkelijker, maar zeker een aanrader.
Dit is wel de allerlekkerste Babka die ik ooit heb geproefd.
De gezouten karamelvulling met pecannoten is waanzinnig lekker.
Dit recept komt uit het boek: Bake off ‘Crème de la Crème’.
Dit zijn de pronkstukken uit het gelijknamige BBC-programma waarin de grootste Britse toppatissiers met hun team streden voor de titel.
Een winterse gratin met aardse smaken. De topping van radicchio geeft samen met de vinaigrette een frisse toets. Een op het eerste zicht vreemde combo, maar superlekker.
Klaar voor de herfst met een gloednieuw granola recept!
Granola met appel, walnoten en veenbessen. En zoals altijd weinig toegevoegde suikers.
Graag wat zoeter voeg er dan enkele eetlepels honing of agavesiroop bij.
In de herfst van vorig jaar konden we weer volop genieten van de keuken van Ottolenghi in Londen. De geroosterde rode biet met gegrilde peren en opgeklopte feta was één van de gerechten op de kaart.
Thuisgekomen heb ik al zijn boeken nageplozen in de hoop dit recept ergens te vinden.
Tevergeefs, zelfs niet in zijn nieuwe boek ‘Flavour’.
Dan zelf maar aan de slag gegaan!
Mijn variant van een veggie Poké bowl ‘Japanse stijl’.
Wilde rijst is eigenlijk geen rijst, maar een grassoort.
Het zijn zaadjes van een waterplant.
Groeit van nature in zuivere meren en stromen.
Rijk aan vezels, eiwitten, vitamine B en glutenvrij.
De bereidingstijd is veel langer dan bij rijst.
De korrels hebben na het koken nog steeds veel bite en smaken nootachtig.
Bovendien zijn deze slanke, zwartbruine zaden een streling voor het oog.
In dit recept gebruik ik ‘Organic wilde rijst-Canadian Lake’ van Zuiderzee.
Na 40 jaar is dit simpel recept van deze ouderwetse appelcake nog altijd actueel.
In de hotelschool Spermalie leer je bij Mw Descheemaker nog steeds deze klassieker maken.
Het krokante korstje zorgt voor een extra toets en is het lekkerst de dag zelf.
Eénmaal je de cake inpakt, verdwijnt jammer genoeg het krokante aspect.
Dus vlug opsmullen zou ik zeggen!