Deense Crackers

Deense Crackers
                            Foto : Anneke Ruijsbroek

Zo nu en dan geef ik een workshop voor enkele enthousiaste vriendinnen. Eveneens gebeten door de bakmicrobe. We hebben elkaar leren kennen tijdens het volgen van een module patisserie in Spermalie. Anneke Ruijsbroek is één van die bakvriendinnen. Ze kan niet alleen goed bakken, maar ze maakt ook prachtige foto’s! Ik vond het fijn toen ik hoorde dat ik haar foto’s mag posten op mijn blog. Ook de bovenstaande is van haar.

Ingrediënten

 • 35g havervlokken
 • 30g gebroken lijnzaad
 • 30g sesamzaadjes
 • 30g zonnebloempitten
 • 50g pompoenpitten
 • 130g speltbloem of roggebloem
 • 1 ½ tl bakpoeder
 • 1tl zout
 • 70g zonnebloemolie of een andere neutrale olie naar keuze
 • 140 ml water

Bereiding:

Verwarm de oven op 180°. Meng al de ingrediënten samen en verdeel over 2 bakplaten (bekleed met bakpapier) . Rol het deeg tussen 2 vellen bakpapier dun uit. Snij met een pizzames het deeg in rechthoeken van 7 op 5 cm. Bak 20 minuten. Ze zijn zeker 1 week houdbaar in een goed afgesloten doos.

Tip: : Lekker als aperitiefhapje met hummus of met kaas.

Dit is een lichtjes aangepaste versie van de blog ‘On dine chez Nanou’.

Meer overheerlijke recepten