Hummus

Hummus

Deze specialiteit oorspronkelijk afkomstig uit de Levant is ondertussen ook bij ons goed ingeburgerd. Geserveerd in een mooi kommmetje met crackers, grissini’s of taco’s is dit een heerlijk ‘sharing’ aperitiefhapje.

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (240g uitgelekt) of als je veel tijd hebt kook dan zelf de geweekte kikkererwten.
  • 1 teentje look (in kleine stukjes)
  • Iets minder dan een volledige eetlepel Cabernet Sauvignon azijn ( Forum)
  • 2 eetlepels yoghurt of platte kaas
  • 10 ml olijfolie en 10 ml rozemarijn-knoflookolie (of 20 ml olijfolie)
  • 2 theelepels ras el hanout
  • Peper en zout

Bereiding:

Doe de kikkkererwten en de look in een blender en mix fijn. Voeg voorzichtig de olie toe en daarna de rest van de ingrediënten.

Tip:

Serveer de hummus in een leuke kom en giet langs de rand wat olijfolie (eventueel een klein beetje sesamolie erbij )met zeer veel fijngehakte groene kruiden naar keuze. Zoals peterselie, koriander, bascilicum,… Bestrooi met wat geroosterde sesamzaadjes.

Geef er crackers, grissini’s of taco’s bij.

Meer overheerlijke recepten