De feestdagen naderen met rasse schreden! En om de stress te vermijden kan je maar beter op tijd met de voorbereidingen beginnen.
Deze ijsbûche kan je zeker een week op voorhand maken.
Dit is een vacherin ijstaart in een feestelijke versie.
Het zure van de frambozensorbet matcht perfect met de romige smaak van de vanilleroomijs en de meringue zorgt voor een cruchy bite.
Een ideale afsluiter om de gaatjes te vullen na een feestmaaltijd.
Vorig jaar lagen de 2 laatst gepubliceerde boeken van Sergio Herman, Simple food en Just cook it, onder de kerstboom.
Twee pareltjes met eenvoudige, smaakvolle gerechten en prachtige foto’s die je doen watertanden.
Ik ben er toen dan ook, hoe kan het ook anders, onmiddellijk mee aan de slag gegaan!
Heb het recept een heel klein beetje aangepast.
En nu hoor ik jullie denken: het recept van een sterrenchef veranderen?
Neen hoor, zou ik helemaal niet durven!
Enkel de venkel heb ik vervangen door komkommer, de citroen door limoen en de hoeveelheden wat aangepast.
Inmiddels ligt het nieuwe boek ‘Smaakmakers’ in de winkel.
En stiekem hoop ik dat het dit jaar onder de boom ligt.
Iets lekkers bij een aperitiefje hoeft niet altijd veel werk te vergen. En dan denk ik niet onmiddellijk om simpelweg een zak chips te openen.
Deze Italiaanse kaaskoekjes zijn vlug gemaakt.
Of je kan het klaargemaakte deeg rauw enkele dagen in plasicfolie in de koelkast bewaren of zelfs invriezen.
Enkel in plakken snijden en afbakken.
Ze smaken heel goed door. Very Cheesy!
Ik combineer ze met wat kersttomaten die zorgen voor een friszure tegenpool.
Nog wat lekker olijven en het drankje mag komen. Want ik zit al in Italiaanse sferen.
Salute !!!
Mijn garage ligt nog vol met prachtige pompoenen in al hun varianten.
Dus er staat weer pompoensoep op het menu.
Maar deze keer in een oosters jasje!
Ja, wat wil je met zo’n druilerig, nat weer. Brrr!
Dit weer smeekt om een kom soep.
We zullen hier direct eens het zonnetje in huis halen.
Hopelijk kan deze hartverwarmende soep ook jullie bekoren.
Dit vegetarisch stoofpotje eet ik graag met couscous of bulghur en gestoofde babyspinazie.
Maar het is ook de perfecte basis om als plant-based vervanger van gehaktsaus te gebruiken in vegetarische gerechten.
Zoals een vegetarische “Hachis Parmentier”.
Zo nu en dan geef ik een workshop voor enkele enthousiaste vriendinnen. Eveneens gebeten door de bakmicrobe.
We hebben elkaar leren kennen tijdens het volgen van een module patisserie in Spermalie.
Anneke Ruijsbroek is één van die bakvriendinnen. Ze kan niet alleen goed bakken, maar ze maakt ook prachtige foto’s!
Ik vond het fijn toen ik hoorde dat ik haar foto’s mag posten op mijn blog.
Ook de bovenstaande is van haar.
Tijdens een etentje met vrienden hadden we als nagerecht speculaasijs met gebakken appeltjes en kwam de vraag of de speculaas ook zelf gebakken was.
Uiteraard was dit het geval.
Volgende vraag : komt dit binnenkort op de blog ?
Ziehier het antwoord: speciaal voor Pieter en Els en omdat de Sint in aantocht is.
Vorig weekend hingen er nog altijd frambozen aan onze struiken.
Jawel, midden november! Hoe zalig is dat! Het zullen waarschijnlijk de laatste zijn.
Hoogtijd dus om de frambozentaart met crème brûlée uit te proberen.
Het recept lag vorig jaar al te lonken!
Waar ik het juist vandaan heb weet ik niet meer. Maar het circuleert zeer veel rond op Franse blogs.
Mocht het me toch nog te binnenschieten, dan breng ik jullie hiervan op de hoogte.
Want de credits zijn niet voor mij.
Het taartje is origineel, super lekker en het oogt fantastisch.
Eén enkel minpuntje: de taart laat niet op zich wachten om opgegeten te worden.
Eénmaal je de crème brûlée hebt gebrand, dan kan je ze geen uren meer laten staan.
Wij hadden hier geen probleem mee, het werd in een mum van tijd verorberd.