De Italiaanse keuken staat bekend om haar eenvoud. Vaak met slechts enkele ingrediënten.
Pasta met tonijn of beter de pasta al tonno is hier zeker een voorbeeld van.
Heel simpel, makkelijk en supersnel op tafel getoverd.
Het is bovendien ook nog budgetvriendelijk!
Super lekkere ontbijtbroodjes geparfumeerd met zeste van sinaasappel.
Dit recept komt uit de blog van Hanaâ’s Kitchen en ook Levine (‘Uit de keuken van Levine’) heeft ze gepost.
Ik heb er wat extra oranjebloesemwater aan toegevoegd en eet ze altijd met mijn rabarber-sinaasappelconfituur.
Deze confituur komt zeker ook nog op de blog.
Canestrelli zijn super heerlijke brosse koekjes met een frisse citroensmaak.
Elegant en verfijnd zoals we in Italië gewoon zijn.
Je vindt ze vooral in Ligurië en Piemonte.
Heel eenvoudig te maken en in een afgesloten doos kan je ze goed bewaren.
Maar ik weet nu al dat je voldoende karakter zal moeten hebben om er af te blijven.
Verslavend!!!!!
Dit recept vond ik op een Italiaanse blog Giallo Zafferano.
Dit is een supersnel klaargemaakte Nasi Goreng met veel groenten.
De courgette is vers, maar voor de andere groenten heb ik het mezelf gemakkelijk gemaakt. Namelijk gekochte diepvriesgroenten voorgesneden in brunoise!
Niet nodig om die eerst te laten ontdooien.
De courgette is wel lekker, maar dat kan je ook weglaten als het vlug moet gaan.
Meestal eten we dit met gebakken stukjes kalkoen (600g).
Kalkoen kruiden met peper en zout en bakken.
Of met gemarineerde en daarna gebakken tofu als je voor veggie gaat.
De satésaus mag hier ook niet ontbreken. Zelfgemaakt of gekocht.
Als we met de caravan op reis zijn, dan sta ik geen uren te koken en dan durf ik wel eens een kant en klare saus kopen.
Volgens Locatelli zou het leven heel treurig zijn mochten er geen beignets bestaan.
Er is niks lekkerder dan dat.
Ja, smaken verschillen hé! Ik zelf ben geen superfan van beignets.
Maar, eerlijk is eerlijk, van deze bananen-chocoladebeignets word ik vrolijk.
Meer nog, ik heb er nog wat extra gefrituurd.
Geef 2 à 3 kleine beignets met een bolletje ijs en je hebt een niet alledaags dessert.
Dit recept komt uit Made in Italy van Giorgio Locatelli.
Een kanjer van een boek vol recepten en verhalen.
Al mijn soepen maak ik met verse of diepvriesgroenten. Behalve vandaag!
De bokaal met geroosterde puntpaprika’s die we standaard in onze caravan meenemen (lekker als aperitiefhapje) dreigde over datum te gaan.
Dan maar mee de soep in.
De combinatie met de zoete aardappel, kokosmelk en de limoenblaadjes blies ons omver!
Onweerstaanbaar lekker!
Nu het nog net de periode van de bloedappelsienen is : een aangepast recept uit het boek ‘La patisserie de Yann Couvreur’.
Deze tarte aux agrumes kan je het hele jaar door maken, gebruikmakend van de op dat moment beschikbare varianten van de citrusvruchten.
Deze prachtige appeltaart zag ik op het Youtube kanaal van Sweety. En ik was meteen verkocht.
De jonge patissier uit Watermaal-Bosvoorde post regelmatig filmpjes van overheerlijke zoetigheden.
De filmpjes zijn kort en duidelijk. Super voor iemand met weinig geduld zoals ik.
Het recept heb ik wat aangepast. Ik hou meer van zanddeeg dan van bladerdeeg.
Het vergt wat tijd om al de roosjes te vormen, maar het is een eyecatcher.
Brood bij de bakker halen doe ik bijna nooit meer. Goed gebakkken brood en vooral smakelijk zuurdesembrood is in onze buurt moeilijk te vinden. Of ik ben misschien wel kieskeurig!
Maar als we naar Brugge gaan dan durf ik wel eens omrijden om bij Bakkerij Stefan Vandaele zuurdesembrood te kopen. Met dank aan Geert en Karin van B&B Villa des Raisins voor dit adresje.
Nero di sepia is niet alleen lekker, maar ook zeer decoratief.
Voor mij was het een uitdaging om zelf dit broodje te kunnen bakken.
Ik heb dit jaar weer een fantastische pompoenoogst gehad.
Butternut, rode en groene Hokkaido, spaghettipompoen, …
Veel mensen maken er alleen maar soep van, je kan er echter zoveel meer mee doen.
De pompoenen zijn zo veelzijdig.
Ovengeroosterd, gecombineerd met aardappelen in puree, pompoenchutney, pompoenbrood, …
En ik kan nog een tijdje doorgaan.
Mijn inspiratie van vandaag was deze pompoencurry!
Laat het je smaken.
Nog even voor alle duidelijkheid meegeven dat ik niet gesponsord word. Sommige merken worden in de ingrediëntenlijst meegegeven omdat ik er van overtuigd ben dat ze goed zijn en een meerwaarde kunnen bieden.