Macarons met yuzuganache
Een volgende aflevering in onze macaronreeks : de aromatische smaak van yuzu geeft een friszurige toets aan de macaron.
Een volgende aflevering in onze macaronreeks : de aromatische smaak van yuzu geeft een friszurige toets aan de macaron.
Een frisse mangosalade met knapperig gebakken Berloumi en een heerlijke pittige gember-limoendressing.
Met dit pronkstuk kan je bij je gasten alleen maar punten scoren en een glimlach op hun gezicht toveren. Pain Couronne Bordelaise is gemaakt met 8 of 9 bollen in de vorm van een cirkel. De meeste broden zijn veel groter. Maar ik vond het fijn om er kleinere versies van te maken.
Pitabroodjes gekocht of zelfgemaakt, een wereld van verschil! Dit recept komt uit ‘Paul Hollywoods Bread’. De nigellaseeds in de pitabroodjes zorgen voor een extra toets, maar je kan ze ook weglaten.
Romia’s zijn heerlijke, dunne koekjes met een krokant hartje van karamel en amandelen. Ook zin om aan de slag te gaan?
Winterpostelein: in dit kleine blaadje zit verassend veel smaak. Naast de eerder geposte pesto kan je er ook een verfijnde soep mee maken.
De combinatie rauwe zalm met gerookte zalm zorgt voor een ontzettend lekker en licht voorgerecht. Geen fan van rauwe vis, dan kan je deze tartaar perfect maken met enkel gerookte zalm, neem dan 200g.
Deze feestelijke biscuitrol van Cyril Lignac is gemaakt van Japanse biscuit, afgewerkt met een vulling van citroenganache en praliné. Hier in een vereenvoudigde versie.
Deze verrukkelijke Zweedse balletjes, volledig vegan, heb ik vorig jaar voor een goed doel gemaakt. Initiatiefnemer Martin Nordin kan als geen ander met ongewone combinaties verrassend uit de hoek komen. Superblij dat ik zijn recept op mijn blog met jullie mag delen.
Friands zijn volgens mij de beste amandelcakejes. Ze blijven in een afgesloten doos lang goed en drogen niet snel uit. Friands Deluxe zijn nog een level hoger! Voorzien van een laagje chocolade en bestrooid met amandelschilfers is dit de max!