Al meer dan 30 jaar maak ik mijn ijsbereidingen zelf.
Mokka-ijs, puur zonder al te veel poespas, behoort nog steeds tot mijn favorieten.
Spuit het net gedraaide ijs met een spuitzak in kopjes en plaats in de vriezer. Haal het ijsdessert 10 à 15 minuten uit de vriezer alvorens op te dienen.
Geef het ijs altijd wat tijd om zacht te worden, dit komt de smaak zeker ten goede.
Eventueel nog een gebakken koekje en klaar is kees.
Zo simpel kan het zijn.
Met dit pronkstuk kan je bij je gasten alleen maar punten scoren en een glimlach op hun gezicht toveren.
Pain Couronne Bordelaise is gemaakt met 8 of 9 bollen in de vorm van een cirkel.
De meeste broden zijn veel groter. Maar ik vond het fijn om er kleinere versies van te maken.
Pitabroodjes gekocht of zelfgemaakt, een wereld van verschil!
Dit recept komt uit ‘Paul Hollywoods Bread’.
De nigellaseeds in de pitabroodjes zorgen voor een extra toets, maar je kan ze ook weglaten.
De combinatie rauwe zalm met gerookte zalm zorgt voor een ontzettend lekker en licht voorgerecht.
Geen fan van rauwe vis, dan kan je deze tartaar perfect maken met enkel gerookte zalm, neem dan 200g.
Deze feestelijke biscuitrol van Cyril Lignac is gemaakt van Japanse biscuit, afgewerkt met een vulling van citroenganache en praliné. Hier in een vereenvoudigde versie.
Deze verrukkelijke Zweedse balletjes, volledig vegan, heb ik vorig jaar voor een goed doel gemaakt. Initiatiefnemer Martin Nordin kan als geen ander met ongewone combinaties verrassend uit de hoek komen. Superblij dat ik zijn recept op mijn blog met jullie mag delen.