Nooit echt fan geweest van boerenkool of palmkool tot ik ze in de oven ging roosteren.
De bladeren worden in de oven heel krokant en je bekomt eigenlijk chips van kool.
En hier kan je nu werkelijk alle kanten mee op.
Een gezond aperitiefhapje, als extraatje bij een dampende curry, een crunchy topping tussen een hamburgerbroodje of verwerkt in een slaatje.
Ik zou zeggen: ‘proberen maar!’
Het leek mij een leuke uitdaging om voor de vegan collega’s van manlief een dessert te maken ter gelegenheid van zijn verjaardag.
Meringues maken van kikkererwtenvocht of aquafaba stond al een tijdje op de agenda en aangezien ik de Flora Plantaardige slagroom 31% (voorlopig enkel in de professionele groothandel te koop) wou uitproberen kwam ik al vlug op volgende recept.
Vegan pavlova’s met opgeklopte plantbased room en rode vruchtjes.
Het dessertje werd warm onthaald ook door de niet-vegans onderons.
Van nu af aan wordt er geen aquafaba meer weggegoten.
Gebruik je ze niet meteen, dan kan je ze makkelijk invriezen.
De Flora plantbased 31% is voor mij tot op heden de beste ‘slagroomvervanger’. Romig en rijk van smaak.
Franse aardappelsalade wordt lauwwarm gegeten. De aardappelen worden onmiddellijk na het koken met vinaigrette gemengd, zodat de dressing er goed intrekt.
De salade kan je lauwwarm of op kamertemperatuur serveren.
Als er bij ons gebarbecued wordt, voorzie ik een grote kom op tafel.
De gasten zijn altijd razend enthousiast.
De klassieke tinto de verano is naast de sangria het zomerdrankje van de Spanjaarden.
Een frisse, goedkope wijn wordt aangelengd met Gaseosa (frisdrank). Bij ons niet altijd verkrijgbaar, maar kan door Fanta citroen vervangen worden.
In Malasaña, een hippe wijk van Madrid, bevindt zich het trendy tapas restaurant ‘Ochenta Grados’.
Hun tinto de verano wordt met een luchtige espuma van citroen geserveerd. Hemels!
Na enkele pogingen en dankzij het recept van El Bulli voor de espuma ben ik super tevreden met het resultaat. Zomer of niet: het zal smaken.
Met de eerste donkere, sappige, zoete kersen van onze lokale kersenboerderij ’Zoete Polder’ in Knokke heb ik een nieuw recept uitgeschreven.
Heerlijke, elegante taartjes met zanddeeg, frangipane, frambozenconfituur, witte
chocoladeroom en uiteraard de kers(en) op de taart.
Vanilleroomijs met heerlijke stukjes krokante chocolade wie lust dit niet!
De gesmolten, vloeibare chocolade wordt op het einde van het karnen toegevoegd.
Door contact met het koude vanilleroomijs stolt de chocolade onmiddellijk en breken ze in kleine stukjes door de draaiende ijsturbine.