Met dit pronkstuk kan je bij je gasten alleen maar punten scoren en een glimlach op hun gezicht toveren.
Pain Couronne Bordelaise is gemaakt met 8 of 9 bollen in de vorm van een cirkel.
De meeste broden zijn veel groter. Maar ik vond het fijn om er kleinere versies van te maken.
Pitabroodjes gekocht of zelfgemaakt, een wereld van verschil!
Dit recept komt uit ‘Paul Hollywoods Bread’.
De nigellaseeds in de pitabroodjes zorgen voor een extra toets, maar je kan ze ook weglaten.
De combinatie rauwe zalm met gerookte zalm zorgt voor een ontzettend lekker en licht voorgerecht.
Geen fan van rauwe vis, dan kan je deze tartaar perfect maken met enkel gerookte zalm, neem dan 200g.
Deze feestelijke biscuitrol van Cyril Lignac is gemaakt van Japanse biscuit, afgewerkt met een vulling van citroenganache en praliné. Hier in een vereenvoudigde versie.
Deze verrukkelijke Zweedse balletjes, volledig vegan, heb ik vorig jaar voor een goed doel gemaakt. Initiatiefnemer Martin Nordin kan als geen ander met ongewone combinaties verrassend uit de hoek komen. Superblij dat ik zijn recept op mijn blog met jullie mag delen.
Friands zijn volgens mij de beste amandelcakejes.
Ze blijven in een afgesloten doos lang goed en drogen niet snel uit.
Friands Deluxe zijn nog een level hoger!
Voorzien van een laagje chocolade en bestrooid met amandelschilfers is dit de max!
Bij het schrijven van dit recept had ik er al een goed gevoel bij, maar was toch nog ongelooflijk verbaasd hoeveel smaak er in deze kleine balletjes zaten.
Een gezond aperitiefhapje of een volwaardige vegetarische maaltijd als je er een couscoussalade bij serveert!
Nooit echt fan geweest van boerenkool of palmkool tot ik ze in de oven ging roosteren.
De bladeren worden in de oven heel krokant en je bekomt eigenlijk chips van kool.
En hier kan je nu werkelijk alle kanten mee op.
Een gezond aperitiefhapje, als extraatje bij een dampende curry, een crunchy topping tussen een hamburgerbroodje of verwerkt in een slaatje.
Ik zou zeggen: ‘proberen maar!’